Divčibare!


divcibareDivčibare su prava vazdušna banja, prirodno lečilište i idealno mesto za odmor i rekreaciju. Nalaze se u centralnom delu Maljena, 38 km jugoistočno od Valjeva. Predstavljaju poznato planinsko - klimatsko turističko mesto. Divčibare su visoravan koja se pruža od Crnog vrha, Paljbe, Golupca do Velikog brda.

Nadmorska visina je 980 metara. Blaga klima, obilje vode, šume i trave, vrlo dobra prohodnost koja omogućava šetnje u svim pravcima, dobre veze s okolnim gradovima, čine Divčibare pravim izborom za sve one koji bi želeli da pobegnu od gradske vreve i svoj odmor provedu u apsolutnom miru i tišini. Iz sličnih razloga Divčibare su veoma privlačne za turizam, skijanje i rekreaciju.

Divčibare imaju blagu i prijatnu klimu. Boravak na Divčibarama je izuzetan doživljaj, a u prirodnim lepotama mogu da uživaju sva čula. Prelepi tereni za setnju, obilje sumskih plodova, poljskog cveca i prave plantaze gljiva vec decenijama dovode veliki broj turista na ovu planinu.

Postoji nekoliko teniskih, košarkaških i rukometnih terena, ski liftova i staza koje su idealne za početnike u skijanju i decu.

    Priroda!


divcibareDivčibare su prepoznatljive po predivnim livadama sa lepom i mekanom travom. Šumsko bogatstvo je veliko, te se na Divčibarima mogu naći četinarske šume bogate jelom, belim i crnim borom, klekom, smrčom i planinarskim borom. Od listopadnog drveća najrasprostranjeniji su: bukva i breza, beli jasen, hrast, cer...
Bitno je napomenuti da ovo područje obiluje rečicama, izvorima i potocima koji pripadaju slivovima Kolubare i Zapadne Morave. Ovde se predivni predeli smenjuju u okolini užurbanih tokova Crne reke, Kozlice, Krčmarske reke, Crne Kamenice i Bukovske reke...

 

Izdvojili smo za Vas nekoliko korisnih Internet adresa koje Vam mogu pomoći da se u potpunosti informišete i steknete celokupan utisak:

  

 

 

Lani apartmani
Mesto:
Divčibare

Kontakt osoba
0644921684, 0654653357

(Veselin i Žaklina Ristić)

 


"Hvala Vam na svemu u čemu ste nam izašli u susret i svaka čast na gostoprimstvu. Moja porodica i ja smo proveli zaista lep odmor. I sledeće godine se vidimo u istom terminu."

Aleksandar Antić, Subotica


"Za starije ljude kao što smo moja supruga i ja ovo zaista prestavlja pravi mali raj na zemlji. Topla preporuka svima onima koji nisu bili u ovim apartmanima."

Porodica Mojić, Beograd